Noutăți

Blog

  Înapoi
plant plant plant

Posted on 13 feb., 2020

Floristul și adevărul din spatele online-ului

Peste o lună, dar fix o lună, începem workshop-urile!!!

Abia așteptam să ne cunoaștem și să începem aceasta călătorie frumoasă, în lumea designului floral. Însă ca orice aventura, e esențial să avem grijă la obstacole. Lumea florilor e plina de ele – de la spinii trandafirilor până la ticăitul cronometrului, pregătirea unui eveniment îmbracă o alta dimensiune temporala.

Primim des mesaje precum: Doamne, ce frumos, ce job minunat aveți, cât de magnific este să lucrezi înconjurat de flori!

Da, așa este, totul pare idilic, mai ales când stai și dai imagine după imagine, pe facebook sau pe instagram și vezi atât de multe poze faine, cu buchete extraordinare, cu aranjamente de vis.

Dragii mei, asta este doar o foarte mică parte din ceea ce presupune meseria de florist. În spatele a tot ceea ce vedeți frumos aici, este foarte, foarte multă muncă, ce trebuie finalizată, de cele mai multe ori, într-un interval de timp scurt.

Până să ajungi la realizarea aranjamentelor florale și a buchetelor, se parcurge un întreg proces. Alegerea și comandarea florilor, preluarea acestora dintr-un depozit sau preluarea și descărcarea lor direct la atelierul sau florăria ta – nu de puține ori se întâmpla ca acestea să ajungă la ore târzii, în miez de noapte, când parcă se aude în jur doar zumzăitul viselor.

 

Până atunci, ai de pregătit toate containerele cu apă și hrană pentru flori, astfel ca materialele vegetale sa se hidrateze cât mai repede. Înainte de a fi așezate în containere,  florile vor fi curățate, fiecare tulpină va fi tăiată în funcție de specie și tipologia ei – toate acestea cât mai repede cu putință. Totul este simplu când trebuie să pregătești 20- 30 de fire de flori, însă când ai mii de fire?

Daaa, ai ghicit, urmează o noapte alba!

Materialele cu care lucrezi, recuzita pe care o folosești, te așteaptă curate și dezinfectate? Atunci poți sa te apuci de aranjamente în sine. După ce ai terminat de așezat fiecare floare în locul potrivit și vezi rezultatul final, ia-ți un răgaz de o clipa să iți iei energie din frumusețea lor. Pentru ca munca ta nu e gata – trebuie să te pregătești de transport! După câteva evenimente, iți cunoști mașina ca pe Tatăl nostru, știi cu precizie câți centimetri are fiecare colțișor. Până să devii expert la acest capitol, poate strici câteva aranjamente, – asa că păstrează-ți flori pentru a reface eventualele stricăciuni. În câteva minute ajungi la sală, te pregătești moral să descarci și să aranjezi sala.

Câteva mii de pași mai târziu….Ai reușit, totul arata impecabil Ești fantastic de fericit dar abia aștepți să ajungi acasă să te odihnești, însă pe drum parca se derulează o casetă și ghici ce? Cineva trebuie să facă curățenie  la atelier – și când totul e gata, podeaua strălucește, te întinzi pe canapea cu o cana de cafea sau ceai în mana… suna alarma.

Mergi din nou la sala sa strângi toată recuzita și aranjamentele ramase. Ajungi la atelier, descarci mașina și cureți toată recuzita, pentru a fi numai bună de utilizat la următorul eveniment.Când totu-i gata, parca și somnul ți-a zburat, visele sunt faine și cu ochii deschiși și pana la urma ai de pregătit un nou eveniment pentru azi.

Concluzia?

Nu trebuie să faci toate acestea singur!Însă trebuie să cunoști tot acest proces pentru a-ți putea pregăti echipa în cel mai mic detaliu, iar cel mai bine îl cunoști atunci când treci prin el!

Te așteptăm la workshop-urile nostre și ai să vezi că odată ce deții toate informațiile, procesul se va simplifica, cunoașterea înseamnă putere și încredere că totul va fi așa cum te aștepți!

 

 

 

 

plant

Trimite un comentariu

plant
ro_RORO
en_USEN ro_RORO